اسماعیل بارانزهی رئیس اداره دامپزشکی سراوان در گفت و گو با خبرنگار
شستون با بیان اینکه دامپزشکی نقش ویژه ای در بهداشت فردی و اجتماعی دارد، گفت: گشت های نظارتی دامپزشک در عید قربان در قالب سه اکیپ سیار و یک اکیپ ثابت در سطح شهر فعالیت دارند و نظارت های لازم بر نحوه ذبح دام انجام می شود.
وی با بیان اینکه دامپزشکی یک واحد نظارتی است، افزود: در شهرستان گلشن یک اکیپ ثابت و یک اکیپ به صورت سیار فعال دارد، کشتارگاه شهرداری و کشتارگاه میدان دام در روز عید قربان فعال است و خدمات بهداشتی و ذبح اسلامی به صورت رایگان برای شهروندان ارائه می شود.
این مقام مسئول ادامه داد: به شهروندان توصیه می شود که برای ذبح قربانی خود به کشتارگاه مراجعه کنند و اگر امکان انتقال دام به کشتارگاه برای کسی مقدور نبود سعی کنند ذبح را در مکانی انجام دهند که امکان ضدعفونی و شست و شو وجود داشته باشد و خون آبه و ضایعات حاصل از کشتار را به چاه فاضلاب منتقل کنند.
بارانزهی تصریح کرد: شخصی که ذبح اسلامی انجام می دهد باید دارای دستکش، ماسک، عینک و پیش بند مخصوص باشد و از چکمه استفاده کند.
وی اذعان کرد: اگردر حین ذبح برای قصاب زخم و بریدگی ایجاد شد باید بلافاصله کشتار را رها کند و پس از شست و شو و ضدعفونی کردن محل زخم به نزدیک ترین مرکز بهداشت مراجعه کند.
وی ادامه داد: شهروندان از خوردن جگر به صورت خام خودداری کنند و دام را از مراکز مجاز بخرند، همچنین در طبخ گوشت دقت کنند که به صورت کامل پخته شود و از خرید دام های دارای کنه خودداری کنند و اگر دامی کنه داشت به کنه دست نزنند.
رئیس دامپزشکی سراوان در پایان با بیان اینکه مردم باید رعایت مسائل بهداشتی را مد نظر داشته باشند، گفت: گوشت حاصل از کشتار باید 24 الی 48 ساعت درون یخچال نگهداری شود و پس از آن می توان گوشت را بسته بندی و استفاده کرد.
انتهای پیام/خ