800
۰

توافق با FATF برای کشور مشکل‌ساز خواهد شد/ بانک مرکزی جزئیات اکشن پلان را رو نکرد

نماینده سابق مجلس در واکنش به اظهارات قائم‌مقام بانک مرکزی مبنی بر تأیید توافق ایران با FATF از سوی وی گفت: جزئیات اکشن پلان در اختیارش قرار نگرفته و قرائن نشان می‌دهد توافق با FATF مشکلاتی برای کشور ایجاد می‌کند.
rghth
rghth
به گزارش شستون به نقل از تسنیم،احمد توکلی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم در رابطه با جلسه‌ای که در مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی در مورد مذاکرات ایران با FATF برگزار شد، گفت: در جلسه مذکور که بنده به‌عنوان هیئت مدیره دیده‌بان شفافیت و عدالت دعوت شدم از بانک مرکزی آقای ارجمندنژاد، از وزارت اقتصاد آقای احمدآبادی به‌همراه مدیران و کارشناسان دیگر حضور داشتند و مطرح شد که اکشن پلانی که قرار است اجرایی شود به‌نفع ایران است و حتی اگر کارگروه اقدام مالی اینها را نمی‌خواست باید این موارد را انجام می‌دادیم. با توجه به توضیحاتی که داده شده به نظر می‌آید در این مرحله مشکلی پیش نیاید اما در بلندمدت مشکلاتی برای کشور ایجاد می‌شود چرا که تعریف تروریسم بین ما و طرف مقابل متفاوت است، اما آقایان توضیح دادند که "ما تعریف تروریسم را طبق قانون خودمان می‌پذیریم و FATF این مورد را قبول کرده است".
وی افزود، در این جلسه بحث انتشار عمومی جزییات توافقات با کارگروه اقدام مالی مطرح شد که گفته شد "اجازه انتشار جزییات را نداریم" و بنده در پاسخ گفتم "به‌هرحال طبق قانون مجبور هستید این جزییات را منتشر کنید".
توکلی ادامه داد: وقتی اطلاعاتی نمی‌دهید نمی‌توان قضاوت کرد که چه‌مقدار عملکرد شما مثبت است، اما چون پنهان‌کاری می‌کنید و شفاف برخورد نمی‌کنید زیر سؤال می‌روید".
نماینده سابق مجلس گفت: من وقتی جزییات توافق را ببینم می‌توانم در مورد آن قضاوت کنم اما با توجه به توضیحاتی که شما می‌دهید به‌نظر این توافقات در کوتاه‌مدت مشکلی نداشته باشد اما قرائن نشان می‌دهد که مشکلاتی در کار هست. در ادامه جلسه و با این توضیحات، دوستان انتشار جزییات توافقات را به آینده موکول کردند.
رییس دیده‌بان شفافیت و عدالت اظهار کرد، دولتی که از شفافیت دفاع می‌کند، در عمل شفاف برخورد نمی‌کند. به چه دلیلی وقتی به یک نهاد بین‌دولتی تعهدی سپرده می‌شود نباید این تعهد علنی شود. این روش غیرشفافی است که تفاهم ملی را مخدوش می‌کند.
وی ادامه داد، اگر توافقی که انجام شده است اشکال نداشته باشد مورد تأیید قرار می‌گیرد و اگر اشکال داشته باشد، شفاف شدن موضوع حسنش این است که خیرخواهان وارد عمل می‌شوند و جلوی خسارات را می‌گیرند.
توکلی تأکید کرد: بنده در آن جلسه مسئولین مرتبط را به شفافیت در انتشار اطلاعات جزییات این مذاکرات تشویق کردم و عرض کردم که "با توجه به توضیحات شما در کوتاه‌مدت ممکن است درست به نظر بیاید اما در بلندمدت کشور را تهدید می‌کند".
احمد توکلی گفت: در جلسه روز یکشنبه اکشن پلان در اختیار ما قرار نگرفت اما دستور العمل‌های FATF صراحتاً می‌گوید کشورهای عضو باید این توصیه‌ها و تعهدات کارگروه را پیاده کنند.
این نماینده سابق مجلس در مورد در اختیار گذاشتن جزییات مذاکرات با کارگروه اقدام مالی گفت: قانون دسترسی آزاد به اطلاعات که در سال 88 تصویب شد، به آقایان اجازه نمی‌دهد که اسناد دولتی را محرمانه تلقی کنند. در قانون مذکور ذکر شده است که هر تصمیمی که به سرنوشت فرد فرد ایرانیان مرتبط است و با حقوق و تکالیف آنها ملازمه دارد، نمی‌تواند مهر محرمانه بخورد.
وی افزود: وقتی تفاهمی با بیگانگان بسته می‌شود چرا نباید مردم از آن مطلع شوند، به‌خصوص وقتی که ایران در فضای پسابرجام از آمریکا ضرباتی خورده است؟درباره برجام نیز در ابتدا تصور می‌شد اثرات مثبتی به همراه داشته باشد اما رفته رفته مشخص شد این برداشت‌ها غلط بوده است. 
توکلی تأکید کرد، مسئولین توجه نمی‌کنند با عدم انتشار اطلاعات هزینه‌ای اجتماعی ایجاد می‌شود.
وی افزود، قانون اساسی می‌گوید نمایندگان مجلس حق پیگیری تحقیق و تفحص از همه موضوعات کشور را دارند، وقتی این پیگیری برای روشن شدن امور این‌چنین انجام نمی‌شود، نامطلوب است.
به گزارش تسنیم قائم‌مقام بانک مرکزی گفته بود: همه جزئیات اقدامات ایران در چارچوب FATF و نتایج و جوانب ‌آن را در یکی از جلسات مرکز پژوهش‌های مجلس ارائه و تشریح کردیم و افراد حاضر در جلسه پاسخ ابهامات را دریافت کردند. حتی آقای احمد توکلی هم این توضیحات را پذیرفت و به ما گفت که "این توضیحات را در رسانه‌ها مطرح کنید تا نگرانی‌ها برطرف شود".
در همین حال با توجه به اظهارات اخیر احمد توکلی به نظر می‌رسد که وی توافق مذکور را صرفا به صورت مشروط تایید کرده است.
 
انتهای پیام/
چهارشنبه ۲۳ تير ۱۳۹۵ ساعت ۱۸:۵۰
کد مطلب: 1522
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *