به گزارش
شستون به نقل از عصرهامون؛ صنایع غذایی جزو اشتغالزاترین صنایع در سراسر جهان هستند که یکی از زیرمجموعههای آن صنعت کنسروسازی است.
کنسروسازی در حالی یک صنعت استراتژیک در کشور به شمار میرود که باعث جلوگیری از ضایع شدن محصولات کشاورزی میشود.
با توجه به تنوع محصولات کشاورزی، دامپروری و شیلات یکی از مهمترین بخشهای جذاب برای صاحبان سرمایه میتواند حضور در صنایع تبدیلی مربوط به این تولیدات بهخصوص در صنعت کنسروسازی باشد؛ اما مهمترین نکته در این سرمایهگذاری چرخه تامین مواد اولیه و دستیابی به بازارهای هدف قابل اعتماد و تضمین فروش محصولات تولیدی است.
در این بین سيستان و بلوچستان به دليل برخورداری از ۳۲۰ كيلومتر مرز آبی همواره به عنوان قطب اصلی فعاليتهای آبزی پروری و صيادی شناخته می شود.
محمد شهلی بر، مدیر کل سابق شیلات سیستان و بلوچستان بهمن ماه سال ۹۹ با بیان اینکه سواحل مکران از کنارک تا گواتر دارای ۳۲۰ کیلومتر مرز آبی اقیانوسی است که دارای خصوصیات و ویژگیهای کم نظیری به ویژه به لحاظ شرایط اقلیمی، وجود دریای عمان، نوار ساحلی و همچنین گونههای آبزی با ارزش تجاری بالا در آبهای منطقه است، گفته بود: توسعه صید صنعتی در سواحل مکران یکی از کلیدهای رشد استان است که در این راستا ۳۴ تعاونی صیادی، ۱۰۷ واحد صنایع شیلاتی و ۲۹ کارخانه تولید کنسرو ماهی در حوزه اداره کل شیلات سیستان و بلوچستان فعال هستند.
با این تفاسیر اما این ظرفیت مهم باعث شد تا صنعت کنسروسازی در این خطه از کشور رونق گیرد به گونه ای که هم اینک بیش از ۵۲ هزارتن کنسرو ماهی در دشتیاری تولید میشود.
به گفته منصور رئیسی، سرپرست مدیریت جهاد کشاورزی دشتیاری در حال حاضر۱۳ واحد کارخانه تولید کنسرو ماهی در سطح شهرستان مشغول فعالیت است که سالیانه حدود ۲۹۰ میلیون قوطی کنسرو انواع ماهی گیدر، هوور و زرده معادل ۵۲ هزار و ۵۰۰ تن کنسرو تولید میشود.
وی افزود: عمده مقصد کنسرو های تولید شده بازار داخل کشور بوده و بخشی نیز به خارج از کشور صادر می شود.
رئیسی اظهار کرد: وجود کارخانجات تولید کنسرو برای ۷۴۰ نفر شغل پایدار فراهم کرده است.
پیش از این نیز شهریار عالی دایی ساکن تهران که با هدف خدمت در مناطق محروم و سرمایه گذاری در خطه پهناور سیستان وبلوچستان اقدام به فعالیت و راه اندازی شرکت گیدر چابهار کرده بود در گفت وگو با خبرنگار ما با اشاره به اینکه کنسرو ماهی محصولی سالم، مقوی و مغذی است، بیان کرده بود: ماهی تن و فرآوردههای وابسته را میتوان به عنوان یکی از غنی ترین مواد غذایی نام برد، چرا که دارای کالری بالا و نیز حاوی پروتئین با کیفیت بالا می باشد.
این کارآفرین موفق افزود: با ایجاد واحد فرآوری کنسروماهی گیدر توانستیم زمینه اشتغال را در فاز اول برای ۱۰۰ نفر ایجاد کنیم.
وی تصریح کرد: به بهر برداری و تکمیل طرح ها رونق اشتغال نیز به افزایش می یابد و به ۲۰۰ نفر اشتغال خواهد رسید که ۹۰ درصد نیروی کار نیز بومی هستند.
انتهای پیام/