800
۰
وقتی اقتصاد دریا محور کلید محرومیت‌ زدایی می شود؛

اشتغالزایی ۷۴۰ نفره دستاورد فعالیت ۱۳ کارخانه کنسرو ماهی در "دشتیاری"/ بازارهای داخلی و خارجی مقصد کنسرو های ‏تولید شده

پتانسیل‌های شیلاتی سواحل مکران به‌ قدری متنوع هستند که اشتغال‌زایی آنها به تنهایی می‌تواند لقب ‏محرومیت چندین ساله را از استان سیستان و بلوچستان به طور کامل بزداید.‏
اشتغالزایی ۷۴۰ نفره دستاورد فعالیت ۱۳ کارخانه کنسرو ماهی در "دشتیاری"/ بازارهای داخلی و خارجی مقصد کنسرو های ‏تولید شده
به گزارش شستون به نقل از عصرهامون؛ صنایع غذایی جزو اشتغال‌زا‌ترین صنایع در سراسر جهان هستند که یکی از زیرمجموعه‌های ‏آن صنعت کنسروسازی است.‏

کنسروسازی در حالی یک صنعت استراتژیک در کشور به شمار می‌رود که باعث ‏جلوگیری از ضایع شدن محصولات کشاورزی می‌شود.‏

با توجه به تنوع محصولات کشاورزی، دامپروری و شیلات یکی از مهم‌ترین بخش‌های جذاب برای صاحبان سرمایه ‏‏‌می‌تواند حضور در صنایع تبدیلی مربوط به این تولیدات به‌خصوص در صنعت کنسروسازی باشد؛ اما مهم‌ترین نکته ‏در این سرمایه‌‌گذاری چرخه تامین مواد اولیه و دستیابی به بازارهای هدف قابل اعتماد و تضمین فروش محصولات ‏تولیدی است.‎
 
در این بین سيستان و بلوچستان به دليل برخورداری از ۳۲۰ كيلومتر مرز آبی همواره به عنوان قطب اصلی ‏فعاليت‌های آبزی ‌پروری و صيادی شناخته می ‌شود. ‏

محمد شهلی بر، مدیر کل سابق شیلات سیستان و بلوچستان بهمن ماه سال ۹۹ با بیان اینکه سواحل مکران از کنارک ‏تا  گواتر دارای ۳۲۰ کیلومتر مرز آبی اقیانوسی است که دارای خصوصیات و ویژگی‌های کم نظیری به ویژه به ‏لحاظ شرایط اقلیمی، وجود دریای عمان، نوار ساحلی و همچنین گونه‌های آبزی با ارزش تجاری بالا در آب‌های ‏منطقه است، گفته بود: توسعه صید صنعتی در سواحل مکران یکی از کلیدهای رشد استان است که در این راستا ۳۴ ‏تعاونی صیادی، ۱۰۷ واحد صنایع شیلاتی و ۲۹ کارخانه تولید کنسرو ماهی در حوزه اداره کل شیلات سیستان و ‏بلوچستان فعال هستند.‎
 

 
با این تفاسیر اما این ظرفیت مهم باعث شد تا صنعت کنسروسازی در این خطه از کشور رونق گیرد به گونه ای که  ‏هم اینک بیش از ۵۲ هزارتن کنسرو ماهی در دشتیاری تولید می‌شود.‏

به گفته منصور رئیسی، سرپرست مدیریت جهاد کشاورزی دشتیاری در حال حاضر۱۳ واحد کارخانه تولید کنسرو ‏ماهی در سطح شهرستان مشغول فعالیت است که سالیانه حدود ۲۹۰ میلیون قوطی کنسرو  انواع ماهی گیدر، هوور ‏و زرده معادل ۵۲ هزار و ۵۰۰ تن کنسرو تولید می‌شود‎.

وی افزود: عمده مقصد کنسرو های تولید شده بازار داخل کشور بوده و بخشی نیز به خارج از کشور صادر می ‏شود‎.

رئیسی اظهار کرد: وجود کارخانجات تولید کنسرو برای ۷۴۰ نفر شغل پایدار فراهم کرده است‌‏‎.

پیش از این نیز شهریار عالی دایی ساکن تهران که با هدف خدمت در مناطق محروم و سرمایه گذاری در خطه پهناور سیستان وبلوچستان اقدام به فعالیت و راه اندازی شرکت گیدر چابهار کرده بود در گفت وگو با خبرنگار ما با اشاره به اینکه کنسرو ماهی محصولی سالم، مقوی و مغذی است، بیان کرده بود: ماهی تن و فرآورده‌های وابسته را می‌توان به عنوان یکی از غنی ترین مواد غذایی نام برد، چرا که دارای کالری بالا و نیز حاوی پروتئین با کیفیت بالا می باشد.  

این کارآفرین موفق افزود: با ایجاد واحد فرآوری کنسروماهی گیدر توانستیم زمینه اشتغال را در فاز اول برای ۱۰۰ نفر ایجاد کنیم.

وی تصریح کرد: به بهر برداری و تکمیل طرح ها رونق اشتغال نیز به افزایش می یابد و به ۲۰۰ نفر اشتغال خواهد رسید که ۹۰ درصد نیروی کار نیز بومی هستند.

انتهای پیام/
دوشنبه ۲۳ آبان ۱۴۰۱ ساعت ۱۰:۱۰
کد مطلب: 25893
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *