فراکسیون امید: به چند وزیر رأی نمی‌دهیم/ یک طرح ضد ایرانی به کنگره امریکا ارائه شد/ دولت یازدهم تمام شد اما مشکل سانسور آمار حل نشد

18 مرداد 1396 ساعت 10:03

دسترسی به برخی اطلاعات اقتصادی، برخی وعده‌های دولت محدود شده است. برخی از این آمار حتی سانسور هم می‌شوند.


به گزارش شستون؛ روزنامه‌ها در لابه‌لای گزارش‌ها و سرمقاله‌ها، قسمتی از صفحات خود را به اخبار روزهای گذشته یا اخبار ویژه اختصاص می دهند که مشرق در ادامه به آنها اشاره می‌کند.

کیهان
فراکسیون امید: تغییرات حداقلی است /به چند وزیر رأی نمی‌دهیم
فراکسیون امید در مجلس سیاست تهدید و لابی را برای گرفتن امتیاز بیشتر از دولت در ماجرای رأی اعتماد به وزرای جدید در پیش گرفته است.
الیاس حضرتی عضو فراکسیون امید اعلام کرد برآیند نظرات همکارانم در مراسم تحلیف نشان می‌دهد که دو، سه وزیر رای اعتماد نمی‌گیرند.
همچنین سخنگوی فراکسیون امید گفت نمایندگان عضو فراکسیون امید الزاما از کل کابینه پیشنهادی حمایت نخواهند کرد.

وی به ایسنا گفت: امیدواریم کابینه‌ای که معرفی می‌شود شاخص‌های مورد نظر را داشته باشد تا ما به صورت یکپارچه از آنها حمایت کنیم، اما الزاما از کل کابینه حمایت نخواهیم کرد و اگر این شاخص‌های تعریف شده در وزرای پیشنهادی نباشد ما در مقابل مردم، قانون و جامعه مسئول هستیم و براساس شاخص‌ها تصمیم‌گیری خواهیم کرد.

از سوی دیگر محمدرضا عارف رئیس فراکسیون امید به ایلنا گفته است باید با وزرایی که معرفی‌شان با «ابهامات بیشتری» روبرو شده، جلساتی بگذاریم و اولویت جلسه با این وزراست.
در همین حال موسوی لاری عضو شورای سیاستگذاری اصلاح‌طلبان به جماران گفت: سعی رئیس‌جمهور در انتخاب ترکیب کابینه، بر «تغییرات حداقلی» است.

نایب رئیس شورای سیاستگذاری اصلاح‌طلبان با بیان اینکه خواسته اصلاح‌طلبان در چیدن کابینه مورد توجه قرار دادن رأی 24 میلیونی است، گفت: ظاهرا سعی آقای رئیس‌جمهور بر تغییرات حداقلی بوده؛ بنابراین احتمال اینکه وزیرانی مثل آقای رحمانی فضلی در دولت بمانند زیاد است.

وی افزود: دوستان با آقای روحانی حضوری هم صحبت کردند و بحث‌های کلی مطرح شده است؛ توصیه به اینکه عهدی که با مردم بستند را فراموش نکنند.

در این میان روزنامه شرق در یادداشتی نوشت: « حضور رحمانی‌فضلی در پست وزیر کشور در نهایت به نفع دولت آقای روحانی و اصلاح‌طلبان است یا به ضرر  آنها؟  ابقای آقای رحمانی‌فضلی ضمن کمک به افزایش کارآمدی دولت، خلاف آنچه در بدو امر به نظر می‌رسد، باعث ارتقای جایگاه اجتماعی و سیاسی نیروهای اصلاح‌طلب از طریق پیشبرد مطلوب‌تر اهداف آنها خواهد شد. از این منظر لازم است که منتقدان معرفی آقای رحمانی‌فضلی برای وزارت کشور به این نکته اساسی توجه کنند که در شرایط کنونی مناسبات قدرت در ایران، پیشبرد اهداف دولت و اصلاح‌طلبان لزوما به معنای انتخاب وزیری اصلاح‌طلب نیست، بلکه پیگیری اهداف اصلاحی و سازگار با مصالح ملی چه بسا از طریق شخصیت‌های سیاسی مرضی‌الطرفین در بین نیروهای سیاسی کشور امکان‌پذیرتر باشد. حضور افرادی مانند رحمانی فضلی می‌تواند مانند کاتالیزور عمل کند.»

اما قاسم میرزایی‌نیکو عضو فراکسیون امید برخلاف نظر شرق، به ایلنا گفت: با معرفی رحمانی فضلی برای وزارت کشور موافق نیستم.

وی با بیان اینکه آن قلت‌هایی درباره برخی  وزرای پیشنهادی مانند آموزش و پرورش وجود دارد، افزود: «بعید است فراکسیون امید به تمامی وزرای پیشنهادی  رأی دهد.»
وی گفت: موافق رحمانی‌فضلی نیستم. وی در میان 31 استاندار حتی یک نیروی معتدل هم جذب نکرد و در فرمانداری‌ها و بخشداری‌ها حتی دو چهره‌ اصلاح‌طلب جذب نشدند.


لوپوئن: پایان دموکراسی غرب نزدیک شده است
یک نشریه فرانسوی نوشت سرنوشت شوم حمله به عراق می‌تواند پایان لیبرالیسم‌غربی باشد.
هفته‌نامه لوپوئن به سراغ یادداشت‌نویس نشریه آمریکایی «فایننشیال تایمز» رفته که به تازگی کتابی با عنوان «پایان لیبرالیسم غربی» به زبان انگلیسی منتشر کرده است. کتابی که به دلیل تاکید براحتمال «خطر مرگ» برای «دموکراسی لیبرال»، واکنش‌های بسیاری برانگیخته است.

به گزارش لوپوئن نویسنده این کتاب قصد دارد توضیح دهد که چگونه دموکراسی که به نظر می‌آمد «غیرقابل مقاومت» است نه تنها پکن و آنکارا را به عنوان رژیم‌های دیکتاتور ایجاد کرد بلکه حالا باید در مقابل آنچه اکنون در آمریکا و بعد از انتخاب دونالد ترامپ به ریاست جمهوری رخ داده هم مقاومت کند؟
به گزارش رادیو فرانسه نویسنده در گفت‌وگو با لوپوئن تاکید می‌کند « اکنون در دل دموکراسی‌های غربی، شکاف ایجاد شده است.»

وی همچنین در پاسخ به این سوال که چطور طی ده سال گذشته 25 دموکراسی در دنیا از جمله روسیه، ترکیه و ونزوئلا دچار پسرفت شدند، چنین می‌گوید: مهمترین دلیل این عقبگرد دموکراسی در جهان به جنگ فجیع در عراق مربوط می‌شود. در حالی که جورج بوش و تونی بلر با شعار دموکراسی به عراق رفتند،  بی‌کفایتی آنها سبب شد که «اتفاقات ناگواری» به نام دموکراسی رخ دهد.

به گفته این نویسنده دلیل دوم این امر که مهمتر از اولی نیز هست به بحران اقتصادی سال 2008 در جهان مربوط می‌شود.


دولت یازدهم تمام شد اما مشکل سانسور آمار حل نشد
دسترسی به برخی اطلاعات اقتصادی، برخی وعده‌های دولت محدود شده است. برخی از این آمار حتی سانسور هم می‌شوند.

خبرگزاری دانشجو در این زمینه نوشت: «مفاسد عمدتا از نبود شفافیت آغاز می‌شود... همه چیز باید شفاف باشد، نه ابهام! اصلا این درخت حنظل فساد در تاریکی رشد می‌کند!» این‌ها بخشی از سخنان آقای روحانی در مورد شفافیت و ارائه اطلاعات آزاد در دوره ۴ ساله گذشته بود. این سخنان را در کنار سانسور چندماهه آمار تجارت خارجی، تعداد چک‌های برگشتی و چندین و چند آمار اقتصادی دیگر بگذارید. نرخ رشد به صورت سیاسی منتشر می‌شود. قراردادها هم که محرمانه‌ است. خلاصه آمارها وقتی منتشر می‌شود که اوضاع کمی بهبود پیدا کرده باشد. اگر هم اوضاع خوب نشود، کلا منتشر نمی‌شود. این همان شفافیت ادعایی دولت یازدهم است.

آقای روحانی از همان ایام تبلیغات انتخابات سال ۹۲ مدعی لزوم شفافیت در عملکرد دولت بود. این درحالیست که طبق آمار سازمان ملل، رتبه ایران در دولت الکترونیک که بیانگر نوعی افزایش شفافیت در دولت است، کاهش پیدا کرده است. ایران در سال ۲۰۱۲ در جایگاه ۱۰۰ام این رده‌بندی قرار داشت و در سال ۲۰۱۶ به جایگاه ۱۰۶ ام سقوط کرد.
از سوی دیگر قانون انتشار و دسترسی آزادانه به اطلاعات در ۳۱ مرداد ۸۸ به تصویب رسید و در ۱۱ بهمن همان سال ابلاغ شد. آیین‌نامه اجرایی این مصوبه نیز در ۲۱ آبان ۹۳ در هیئت دولت مصوب و در اول آذر همان سال ابلاغ گردید.

اما در عمل شاهد اتفاقاتی بودیم که این ادعاها را نقض کرده و قانون اجرا نمی‌شود. سانسور آمار چک‌های برگشتی ۱۵ ماهه شد. طرح‌های ایران کد و شبنم که برای مبارزه با قاچاق بود حذف و هیچ طرح جایگزینی مطرح نشد. قراردادهای پژو، توتال و واگذاری سیتروئن محرمانه بسته شد. سهم بدهی دولت به بانک‌ها مشخص نیست. نرخ رشد اقتصادی تا چندین و چندماه در بانک مرکزی محبوس می‌شود. کار به جایی رسید که مرکز پژوهش‌های مجلس هم از سانسور آمارهای دولتی شاکی شد.

یکی از مواردی که بارها مورد اعتراض متخصصان و کارشناسان قرار گرفت، به موقع اعلام نشدن و گاهی اوقات سانسور آمار مبادلات تجاری کشورمان بود. سال گذشته بود که در اعلام آمار تجارت خارجی کشور تاخیر قابل توجهی به‌وجود آمد. در حالی‌که روال اعلام تجارت خارجی ماهانه است، اما در بهار ۹۵ این آمار با سه ماه تاخیر هم اعلام نشد.
این ماجرا فقط برای سه ماهه ابتدایی سال گذشته رخ نداد. بعد از اعلام نرخ تجارت خارجی فروردین‌ماه ۹۶، این آمار مجددا حبس شد. با عبور از اردیبهشت، خرداد و تیر همچنان این آمار محرمانه باقی ماند.

در همین راستا کیومرث هاشمی مدیر سابق سازمان توسعه تجارت و عضو اتاق بازرگانی با ‌اشاره به اعلام نشدن آمار تجارت خارجی گفت: حدود ۵ سال است که در بخش خصوصی در حوزه بازرگانی فعالیت دارم، و این اولین بار است که آمارها به موقع اعلام نمی‌شود. اینکه وقتی آمارها منفی است آن را اعلام نکنیم درست نیست. باید آمارها اعلام شود تا اگر مشکلاتی وجود دارد، آن را حل کنیم.
با افزایش فشارها نسبت به اعلام نشدن آمارها، بالاخره در هفتم مردادماه رئیس ‌کنفدراسیون صادرات ایران آمار تجارت ۴ ماهه ابتدایی سال ۹۶ را اعلام کرد. پیش‌بینی کارشناسان درست بود. صادرات کشور با افت قابل توجه 5/9 درصدی مواجه شده بود.
اتفاق مشابهی در 4 سال گذشته بر سر اعلام نرخ رشد اقتصادی رخ داده است.

انکار تقلب در پستو میرحسین بازی در پیج اینستاگرام
بازی پیج اینستاگرام خاتمی با میرحسین موسوی آخرین نمونه بی‌صداقتی وی است.
مدیر مسئول روزنامه جوان در این زمینه نوشت: پیج اینستاگرام خاتمی در آخرین پست خود بر روی تصویر میرحسین موسوی نوشته است:«رئیس جمهورم را آزاد کنید». معنی حرف این است که خاتمی در ارسال نامه از در پشتی و جلسات خصوصی به همراه حجاریان، تاج‌زاده، صفایی فراهانی، بهزاد نبوی و دهها اصلاح‌طلب دیگر با صراحت بر عدم تقلب تاکید می‌کنند اما برای تحریک ضد انقلاب که کامنت‌های آنچنایی ذیل پستش قرار دهند آن کار دیگر می‌کند.

اگر ایشان نیز همانند هاشمی نگوید که پیج من دست دیگری و از آن خبر ندارم باید بپذیریم که  ایده داماد لرستان و فرزند آذربایجان همچنان منطق حاکم و دوگانه‌ساز این جماعت است و اصرار بر فتنه ادامه دارد. گویی نظام به خوبی دست این جماعت را خوانده است. باید نظام به حصر پایان دهد و محاکمه علنی را آغاز نماید.

از طراحی فتنه گرفته تا قتل و شهادت دهها شهروند هیچ، فقط به خاطر یک جمله رئیس جمهور محبوب  جناب خاتمی(موسوی) را محاکمه کنند که قبل از باز شدن حتی یک صندوق شخصا و رسما اعلام کرد: «برنده قطعی انتخابات اینجانب هستم با فاصله بسیار» تا امر تهییج ناشی از تقلب در صبح شنبه رونمایی شود و مرحله پایانی تئوری جین شارپ که درخواست رفراندم است نیز از سوی خاتمی اعلام گردد.

واشنگتن پست: حزب‌الله روزبه‌روز قدرتمند می‌شود
یک روزنامه آمریکایی نوشت با وجود موانع گوناگون، روزبه‌روز بر قدرت حزب‌الله لبنان افزوده می‌شود.
واشنگتن پست با اشاره به پیروزی‌های اخیر حزب‌الله در ارتفاعات عرسال می‌نویسد: حزب‌الله به عنوان متحد ایران، دارای بیشترین قدرت سیاسی و نظامی در لبنان است.
این روزنامه با اتخاذ موضعی دوگانه می‌نویسد: از نگاه بسیاری از حامیان حزب‌الله، با آگاهی نسبت به ساختار سیاسی در لبنان و وجود دولت مرکزی ضعیف که بارها مورد حمله اسرائیل قرار گرفته این گروه به نقش ثبات‌ساز خود ادامه داده است.

براساس این گزارش، حدود دو هفته پیش نیروهای مقاومت با همکاری ارتش لبنان علیه جبهه النصره که سه سال ارتفاعات عرسال را در اشغال خود قرار داده بود، دست به عملیات زدند که در نهایت نیروهای جبهه ‌النصره پس از ناکامی گسترده در میدان حاضر شدند تا نیروهای خود را از این منطقه خارج کنند و به شهر ادلب سوریه بروند.
طی چند روز اخیر بیش از هفت هزار و 700 نفر که شامل نیروهای جبهه النصره،‌ خانواده‌های آنها و پناهجویانی که برای بازگشت به سوریه ابراز تمایل کردند، ارتفاعات عرسال را ترک کردند.
تروریست‌ها مجبور شدند که 8 اسیر حزب‌الله را آزاد کنند.

این روزنامه آمریکایی در بخش دیگری از تحلیل خود با اشاره به پیروزی حزب‌الله در آزادسازی ارتفاعات عرسال نوشت: این گروه موفق شده با اجرای عملیاتی تهاجمی، جبهه شرق کشور را از شبه نظامیان القاعده پاکسازی کرده و مذاکرات پیچیده‌ای را برای آزادی اسرا راهبری ‌کند که همین امر وجه دیگری از قدرت ماهوی این گروه مورد حمایت ایران را آشکار ساخت.


نیویورک‌تایمز: آمریکا جنگ با ایران را در عراق باخت
«ایران در هماوردی طولانی‌مدت با آمریکا در عراق برنده شده است».
روزنامه آمریکایی نیویورک‌تایمز ضمن انتشار این تحلیل نوشت: ایران گام‌هایی برمی‌دارد تا قدرت شبه نظامیان در عراق را به قدرت سیاسی  تبدیل کند، یعنی همان اقدامی که با حزب‌الله در لبنان انجام داد.

این گزارش می‌افزاید: به هر فروشگاهی که در عراق وارد شوید، قفسه‌های لبریز از کالاهای ایرانی را می‌بینید: شیر، ماست، مرغ. تلویزیون را که روشن کنید، کانال بعد از کانال، برنامه‌های هوادار ایران پخش می‌شود.
ساختمان تازه‌ای ساخته می‌شود، سیمان و آجرش از ایران می‌آید و هنگامی که مردان و زنان عراقی بیمار می‌شوند، این داروهای ایران است که می‌تواند، بیماری آنها را بهبود بخشد. اینها همه نیمی از ماجرا هم نیستند.

«تیم آرانگو» تحلیلگر نیویورک تایمز معتقد است: در سراسر عراق، شبه نظامیان مورد حمایت ایران، به سختی در حال ساخت مسیری برای انتقال نیرو و تسلیحات برای نیروهای خود در سوریه و لبنان هستند.

همچنین در مراکز قدرت در عراق، حتی مقام‌های ارشد کابینه عراق با ایران همسو هستند.
این گزارش در ادامه می‌نویسد: هنگامی که 14 سال پیش، آمریکا به عراق حمله کرد تا «صدام حسین را سرنگون کند، عراق را به عنوان گرانیگاه یک خاورمیانه جدید می‌دید و انبوهی از سرمایه و خون را به این کشور روانه کرد؛ در این جنگ حدود 4 هزار و 500 آمریکایی کشته و بیش از یک تریلیون دلار هزینه شد.
اما ایران از همان فردای حمله آمریکا به عراق تفسیر دیگری داشت؛ مجالی برای تبدیل عراق به کشوری دوست و متحد.

دشمنی که هشت سال از دهه 1980 میلادی را با آن جنگیده بود و در آن جنگ عراق از سلاح‌های شیمیایی استفاده کرد اما ایران موفق شد تا عراق را از یک تهدید به فرصت تبدیل کند. پس در این هماوردی، ایران بود که پیروز شد و آمریکا باخت.

پس از آنکه داعش در سال 2014 وارد استان دیاله و نواحی همجوار شد، ایران وارد میدان شد. انبوه نیروهای شبه نظامی به این منطقه سرازیر شدند و به پیروزی سریع دست یافتند.
یک جمله سرلشکر «قاسم سلیمانی» کافی بود تا ارتشی از پیمانکاران محلی عراق، بلدوزرها و کامیون‌های راهسازی را برای ساخت این جاده به رایگان بسیج کنند.

وطن امروز
اجازه نمی‌دهیم دولت ترامپ با هزینه ایران برجام را نقض کند
سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران با خردورزی، اقدامات آمریکا را رصد می‌کند، تصریح کرد، اجازه نخواهیم داد دولت ترامپ با هزینه ما برجام را نقض کند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، بهرام قاسمی در برنامه «تیتر امشب» شبکه خبر سیما ادامه داد: امروز اروپا سیاست‌های جدیدی را دنبال می‌کند که دیگر منطبق بر سیاست‌های خودخواهانه آمریکا نیست و از آنجا که آنها نخستین مبتکران مذاکرات هسته‌ای ایران بودند، علاقه دارند این پیمان و تفاهم بخوبی و با جدیت دنبال شود.


سناتور آمریکایی قطعنامه تازه ضدایرانی به کنگره ارائه داد
سناتور جمهوری‌خواه در ادامه مواضع ضدایرانی آمریکایی‌ها، قطعنامه‌ای برای «بازگرداندن بی‌قید و شرط شهروندان زندانی آمریکا در ایران» به کنگره ارائه داده است. به گزارش فارس، در حالی که ادعاها علیه ایران درباره بازداشت «اتباع آمریکایی در ایران» ادامه دارد، قانونگذار ارشد کنگره قطعنامه‌ای در همین باره به سنای این کشور ارائه داده است.پیش‌تر در خبرها آمده بود «تد کروز» درصدد ارائه طرحی برای «بازگرداندن بی‌قید و شرط» و «صحیح و سالم» چند تن از شهروندان آمریکایی که در ایران زندانی هستند، است.
این قانونگذار آمریکایی که در انتخابات 2016 نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری هم بوده، در بخشی از طرح خود می‌خواهد یک کارگروه چندملیتی برای آزادی شهروندان «زندانی» آمریکا و متحدانش در ایران هم تشکیل دهد. او این قطعنامه را به کمیته روابط خارجی مجلس سنای آمریکا ارائه داده و آن را ثبت کرده است. این قطعنامه که با شماره اس 245 در کمیته ثبت شده، از دولت ایران خواسته «شهروندان آمریکایی و همچنین ساکنان غیرآمریکایی که دارای مجوز قانونی اقامت در آمریکا هستند را که غیرمنصفانه بازداشت شده اند، آزاد کند».


در صورت خروج آمریکا از برجام تمام گزینه‌های ایران روی میز است
رئیس سازمان انرژی اتمی به آمریکایی‌ها درباره خروج از توافق هسته‌ای هشدار داد و این اقدام را به ضرر آمریکا دانست. علی‌اکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی کشورمان در گفت‌وگو با شبکه خبری المیادین تصریح کرد: در صورتی که آمریکا از توافق هسته‌ای خارج شود، تمام گزینه‌های ایران روی میز است.
وی افزود: واکنش ایران به چگونگی رفتار آمریکا بستگی دارد و من بعید می‌دانم که آمریکا از توافق هسته‌ای خارج شود، زیرا در این صورت خودش ضرر خواهد کرد. صالحی در ادامه اظهار داشت: خروج آمریکا از توافق هسته‌ای، تاثیری بر ادامه این توافق نخواهد گذاشت، زیرا اتحادیه اروپایی، چین، روسیه و سایر کشورهای جهان بر حمایت خود از این توافق تاکید کرده‌اند.

ایران
ادعای سی‌ان‌ان: پهپاد ایرانی به جنگنده امریکایی نزدیک شد
شبکه سی‌ان‌ان  به نقل از منابع آگاه مدعی شد که یک فروند پهپاد ایرانی برای جنگنده‌ای که قصد فرود روی ناو هواپیمابر امریکایی در خلیج فارس داشته، مزاحمت ایجاد کرده است.  به گزارش ایرنا، سی‌ان‌ان در این خبر اعلام کرده است: «پهپاد ایرانی در فاصله ۱۰۰ فوتی از یک جنگنده اف/ای-۱۸ که در حال فرود روی ناو هواپیمابر «یواس‌اس نیمیتز» در خلیج فارس بود، قرار گرفت.» خبرگزاری رویترز در توضیح بیشتر از این رویارویی ادعایی نوشته جنگنده امریکایی برای جلوگیری از درگیری با پهپاد ایرانی QOM-1، مجبور به تغییر مسیر شده است.   مطابق این ادعا، پهپاد ایرانی به تماس‌های رادیویی طرف امریکایی توجهی نکرده است. مقام امریکایی مورد استناد رویترز اقدام پهپاد ایرانی را «غیرایمن و غیرحرفه‌ای» توصیف کرده است.



صفحه جدید روابط حماس با ایران
جنبش حماس در بیانیه ای اعلام کرد طی سفر هیأت بلندپایه جنبش حماس به تهران صفحه جدیدی از روابط دو جانبه با ایران علیه دشمن مشترک باز کردیم.به گزارش ایسنا به  نقل از الشرق الاوسط ، جنبش حماس در بیانیه‌ای اعلام کرد که در سفر هیأت این جنبش به تهران و شرکت در مراسم تحلیف روحانی و در دیدار با مسئولین ایرانی صفحه جدیدی از روابط دو جانبه با ایران علیه دشمن مشترک و  برای پیروزی فلسطین ، مسجد الاقصی و مقاومت باز کردیم.



یک طرح ضد ایرانی به کنگره امریکا ارائه شد
سناتور جمهوریخواه در ادامه مواضع ضد ایرانی امریکایی‌ها، طرحی برای «بازگرداندن بی قید و شرط شهروندان زندانی امریکا در ایران» به کنگره ارائه داده است. به گزارش فارس، «تد کروز» در بخشی از طرح خود می‌خواهد که یک کارگروه چند ملیتی برای آزادی شهروندان «زندانی» امریکا و متحدانش در ایران  تشکیل دهد.او طرح مذکورش را به کمیته روابط خارجی مجلس سنای امریکا ارائه داده و آن را ثبت کرده است.  این طرح که با شماره اس.245 در کمیته مذکور ثبت شده، از دولت ایران خواسته که «شهروندان امریکایی و همچنین ساکنان غیرامریکایی دارای مجوز قانونی اقامت در امریکا را که غیرمنصفانه بازداشت شدند، آزاد کند.»



حال ابراهیم یزدی مساعد نیست
 حال ابراهیم یزدی مساعد نیست و رو به وخامت گذاشته است. به گزارش عصرخبر؛ این خبر را محمد توسلی از همفکران او در اطلاعیه‌ای منتشر کرد.  ابراهیم یزدی وزیر خارجه دولت موقت برای مداوا در ازمیر ترکیه به سر می‌برد.

آرمان
تسلیت روحانی برای درگذشت آیت‌ا... مروارید
رئیس‌جمهور در پیامی درگذشت آیت‌ا... حاج علی اصغر مروارید، از مبارزان و پیشگامان نهضت امام خمینی را تسلیت گفت. متن پیام حسن روحانی به شرح زیر است:«درگذشت عالم پرهیزگار حضرت آیت ا... حاج علی اصغر مروارید از مبارزان و پیشگامان پرتلاش نهضت امام خمینی(ره)، موجب تالم و تاثر خاطر شد. این عالم مجاهد در مقاطع سرنوشت ساز انقلاب اسلامی با تحمل سختی‌های فراوان، همواره حضوری آگاهانه و نقش آفرین داشت و برای تثبیت نظام و ترویج آرمان‌های اسلامی، از هیچ‌کوششی دریغ نکرد و کارنامه پر افتخاری از خود برجا گذاشت. اینجانب این ضایعه را محضر مقام معظم رهبری، علمای اعلام، حوزه‌های علمیه و بیت مکرم آن مرحوم تسلیت می‌گویم و برای آن مرحوم غفران واسعه الهی و همجواری با ائمه معصومین(ع) و برای عموم بازماندگان محترم صبر و اجر از درگاه خداوند متعال مسالت دارم.»
نشست کمیته پیگیری مطالبه رفع حصر
نایب‌رئیس مجلس از برگزاری نشست کمیته پیگیری مطالبه رفع حصر فراکسیون امید با رئیس مجلس خبر داد.مسعود پزشکیان اظهار کرد: کمیته پیگیری مطالبه رفع حصر فراکسیون امید ظهردیروز با آقای لاریجانی دیدار و گفت‌وگو کردندتا بتوان از این طریق راه حلی برای این موضوع پیدا کرد. وی افزود: مقام معظم رهبری بارها بر ضرورت وحدت تاکید کردند چرا که آنچه باعث اقتدار و قدرت کشور می‌شود انسجام داخلی است و هر چه انسجام وجود نداشته باشد کشور دچار از هم پاشیدگی خواهد شد و قدرت کشور تضعیف می‌شود. این نماینده اصلاح‌طلب مجلس با بیان اینکه موضوع حصر باعث بروز برخی مشکلات و ایجاد گره‌هایی در جامعه شده است، ادامه داد: تا زمانی که این موضوع به هر طریقی حل نشود انسجام ایجاد نخواهد شد؛ لذا به اعتقاد من لازم است بزرگان برای این موضوع راه حلی پیدا کنند.
عدم منع استخدام بازنشستگان به‌عنوان استاندار
نایب‌رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس با اشاره به تصویب طرح استفساریه اصلاح قانون ممنوعیت به‌کارگیری بازنشستگان گفت که در صورت تصویب این طرح در مجلس و تایید شورای نگهبان استفاده از بازنشستگان به‌عنوان استاندار و معاونان وزرا مانعی ندارد. محمدرضا بادامچی در توضیح جلسه دیروز کمیسیون اجتماعی گفت: در این جلسه طرح استفساریه اصلاح قانون ممنوعیت به‌کارگیری بازنشستگان به تصویب رسید که به موجب آن استفاده از بازنشستگان به‌عنوان استاندار و معاونان وزرا مانعی ندارد ولی استفاده از بازنشستگان در سایر مشاغل ممنوع می‌شود. وی توضیح داد: با توجه به اینکه تعداد این افراد کم است، استفاده از آنها به‌دلیل تخصص عیبی نخواهد داشت و حتی آنها می‌توانند مفید واقع شوند.
روایت نجفی از راه پیشگیری از فساد
یک عضو حزب کارگزاران سازندگی تاکید کرد که راه پیشگیری از تخلف و فساد از مسیر دسترسی شفافیت و دسترسی آزاد خبرنگاران به اطلاعات می‌گذرد. محمدعلی نجفی در پیامی به مناسبت ۱۷ مرداد، روز خبرنگار نوشت؛ زوز خبرنگار را به تمامی خبرنگاران سختکوش و تلاشگران عرصه رسانه تبریک عرض می‌کنم. با این امید که با دسترسی آزاد به اطلاعات و ایفای نقش موثر اصحاب رسانه در این عرصه شاهد شفافیت بیشتر و آگاهی افزون‌تر شهروندان باشیم، چرا که راه پیشگیری از تخلف و فساد در نهادهای عمومی و دستگاه‌های اجرایی از این مسیر می‌گذرد. امیدوارم هیچ‌خبرنگاری به خاطر ایفای وظیفه روشنگری و نقد منصفانه و مصلحانه، با محدودیت، شکایت و برخورد مواجه نشود.
بررسی مفهوم رجل سیاسی در شورای نگهبان
سخنگوی شورای نگهبان از بررسی جز ۵ بند ۱۰ سیاست‌های کلی انتخابات در خصوص رجل مذهبی- سیاسی و مدیر و مدبر بودن در جلسه چهارشنبه شورای نگهبان خبرداد. عباسعلی کدخدایی در کانال تلگرامی خود درباره دستور جلسه شورای نگهبان نوشت:‌ امروزجلسه هفتگی شورای نگهبان تشکیل خواهد شد. بررسی جز ۵ بند ۱۰ سیاست‌های کلی انتخابات در خصوص رجل مذهبی سیاسی و مدیر و مدبر بودن تنها دستور شورا می‌باشد. البته پس از آن جلسه فقهای معظم نیز برقرار خواهد بود برای رسیدگی به نامه‌های دیوان عدالت اداری.
احتمال معرفی یک زن
عضو شورای مرکزی فراکسیون مستقلین ولایی مجلس در پاسخ به این سوال که آیا احتمال بازنگری موردی در کابینه وجود دارد و اینکه سابقه چنین مساله‌ای در ادوار قبل وجود داشته، تصریح کرد: به‌نظرم همچنان احتمال تجدیدنظر در چند مورد ازسوی رئیس‌جمهوری وجود دارد و این مساله در گذشته نیز سابقه داشته است. محسن بیگلری تاکید کرد: احتمال اینکه یکی دو نفر از وزرای پیشنهادی موفق به کسب رأی اعتماد نشوند، وجود دارد. وی در پاسخ به سوالی درباره گزینه‌های احتمالی وزارت علوم گفت: هنوز چیزی مشخص نیست اما مباحثی درمورد احتمال معرفی سورنا ستاری مطرح شده و در عین حال زمزمه‌هایی از احتمال معرفی یک زن در وزارت علوم شنیده می‌شود.بیگلری در پاسخ به این سوال که احتمال معرفی وزیر علوم زن چقدر است، گفت: در این رابطه هنوز به جمعبندی نرسیده‌اند اما شنیده‌ها از احتمال معرفی وزیر علوم زن حکایت دارد.
افزودن 2 نماینده به ستاد مبارزه با مواد مخدر
سخنگوی کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: با مصوبه دیروز کمیسیون شوراها دو نفر از نمایندگان و از میان اعضای کمیسیون‌های اجتماعی و شوراها با انتخاب مجلس به ترکیب اعضای ستاد مبارزه با مواد مخدر اضافه می‌شود. اصغر سلیمی اظهار کرد: در جلسه کمیسیون شوراها طرح اصلاح قانون مبارزه با مواد مخدر در دستوربررسی قرار داشت وکمیسیون به‌عنوان یکی از کمیسیون‌های فردی موادی را از آن اصلاح و یا حذف نمود. وی افزود:‌ بر اساس تصمیم امروز کمیسیون ریاست ستاد مبارزه با مواد مخدر به‌عهده رئیس‌جمهور سپرده شد. همچنین طرح جامع جمعیت و تعالی خانواده نیز در بخش دیگری از جلسه امروز کمیسیون مورد بررسی قرار می‌گیرد.
منبع: دانا


کد مطلب: 8246

آدرس مطلب: https://shastoon.ir/news/8246/فراکسیون-امید-چند-وزیر-رأی-نمی-دهیم-یک-طرح-ضد-ایرانی-کنگره-امریکا-ارائه-دولت-یازدهم-تمام-اما-مشکل-سانسور-آمار-حل-نشد

شستون
  https://shastoon.ir