800
۰

مرگ خاموش چیست و چه کسانی را تهدید می‌کند؟

یک متخصص گوارش و کبد گفت: یک بیماری خطرناک اخیرا در جوامع شیوع پیدا کرده است که متأسفانه ۴۰ درصد ایرانی‌ها گرفتار آن هستند.
مرگ خاموش چیست و چه کسانی را تهدید می‌کند؟
به گزارش شستون؛ ایرج خسرونیا متخصص گوارش، کبد و رئیس هیئت مدیره جامعه پزشکان متخصصین داخلی ایران در گفت‌وگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان؛ اظهار کرد: یکی از بیماری‌هایی که اخیرا در جوامع شیوع پیدا کرده، کبد چرب است که متأسفانه 40 درصد ایرانی‌ها گرفتار آن هستند.
وی افزود: این بیماری در مراحل اولیه علامتی ندارد و به دلیل عدم بروز علائم و ناآگاهی بیمار، روز به روز پیشرفت می‌کند.
خسرونیا درمورد مکانیزم پیشرفت این بیماری، بیان کرد: در ابتدا 2 تا 3 درصد چربی در کبد نفوذ می‌کند اما اگر این مقدار چربی از 10 درصد بیشتر شود، آرام آرام بیماری رشد می‌کند و وقتی 50 تا 60 درصد چربی در کبد پر شود، عوارض آن نمایان و فرد مبتلا از بیماری خود مطلع می‌شود.
وی در مورد نحوه اطلاع از بیماری، گفت: ممکن است بیمار به صورت تصادفی با انجام سونوگرافی در دورانی که کبد چرب علائمی ندارد از بیماری آگاهی پیدا کند اما در زمانی که بیماری بدن را درگیرمی‌کند خود را با عوارضی نشان می‌دهد.
این متخصص گوارش و کبد تصریح کرد: از عوارض بیماری سفت شدن کبد و کار نکردن آن است که اگر درمان نشود، فرد به سرطان کبد مبتلا می‌شود.
انواع کبد چرب
خسرونیا بیان کرد: کبد چرب انواع مختلفی دارد؛ کبد چرب الکلی در افرادی که الکل مصرف می‌کنند پدیدار می‌شود؛ کبد چرب غیر الکلی بر اثر چاقی، دیابت، پرخوری، بالا بودن چربی خون و مصرف داروهای مختلف به وجود می‌آید.
وی در مورد درمان کبد چرب، گفت: کاهش وزن و کنترل دیابت از روش‌های کنترل کبد چرب هستند، اگر این بیماری کنترل نشود موجب مرگ فرد می‌شود که به آن مرگ خاموش می‌گویند.
روش‌های درمان کبد چرب
این متخصص گوارش و کبد درباره روش‌های درمان کبد چرب، بیان کرد: ورزش، رژیم غذایی مناسب و مصرف برخی داروها می‌تواند در کنترل و درمان کبد چرب مفید باشد و اگر بیمار در ابتدای بیماری رژیم غذایی مناسب و مصرف دارو را داشته باشد، می‌تواند به طور کامل بیماری را ریشه‌کن کند.
خسرونیا در پاسخ به این سوال که آیا افرادی که مبتلا به چاقی یا چربی خون هستند، مبتلا به کبد چرب می‌شوند یا خیر، گفت: در افرادی که زمینه ژنتیکی وجود دارد، خیر اما اکثریت افراد مبتلا به کبد چرب  چاق هستند و چربی خون بالا دارند.
این متخصص گوارش و کبد در پایان اظهار کرد: معمولا سن ابتلا به کبد چرب بین 40 تا 60 سال است و در صورت کنترل درمان قطعی است.
انتهای پیام/
دوشنبه ۲۱ آبان ۱۳۹۷ ساعت ۱۷:۲۹
کد مطلب: 12399
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *