هرگز نان بدون سبوس نخورید!

23 آبان 1397 ساعت 12:41

استفاده از آرد سبوس دار در پخت نان ارزش غذایی آن را بسیار افزایش می‌دهد و همه ما می دانیم که نان سبوس دار خواص و فواید بسیاری دارد، و ارزش غذایی زیادی نسبت به نان‌های سفید‌تر دارد، و این نان می‌تواند از بروز بسیاری از بیماری‌ها جلوگیری کند.


به گزارش شستون؛ امروزه در جامعه شاهد آن هستیم که مردم تمایل به مصرف نان سفید دارند که ‏باید درآموزش های صورت گرفته این تفکر اشتباه اصلاح شود. نان سفید نوعی کربوهیدرات ساده است که زود هضم می‌باشد و ‏مصرف آن سریعاً قند خون را بالا برده و به همین دلیل برای بیمار دیابتی ویا افراد مستعد ابتلاء به این بیماری مشکلاتی را ایجاد ‏می‌کند. بیماران دیابتی باید حتماً از نان سبوس دار استفاده نمایند. نان‌های تیره ارزش غذایی بالاتری نسبت به نان سفید دارند و ‏تیرگی نان دلیل بر کیفیت بهتر نان است.‏
مزایای استفاده از نان‌های تیره و سبوس دار عنوان کرد: فیبر موجود در نان سبوس دار بهترین درمان تغذیه‌ای در ‏یبوست و بیماریهای روده بزرگ از جمله سرطان روده بزرگ می‌باشد. نان سبوس دار به خاطر ایجاد سیری در فرد نسبت به ‏نانهای سفید خطر کمتری در ایجاد چاقی دارد. همچنین مصرف نان های سبوس دار کلسترول خون و چربی خون را کاهش داده و ‏از پیشرفت بیماریهای قلبی و عروقی پیشگیری می‌کند.‏
میزان بالایی از نیاز روزانه به ویتامینها و مواد معدنی، پروتئین و فیبر توسط نان‌های سبوس دار تأمین ‏می‌شود و باعث تقویت سیستم ایمنی دفاعی بدن می‌گردد و باتوجه به وجود ویتامین ‏B2‎‏ ونیاسین در بهبود عملکرد مغز نقش ‏بسزایی دارد.‏
مردم بایداز مصرف نانهای سوخته به دلیل وجود ماده سمی به نام آکریل آمید خودداری نمایند و همچنین از قرار ‏دادن نان در کیسه‌های نایلونی به دلیل فرآیند بیات شدن نان و ایجاد کپک و نیز پدیده مهاجرت عوامل آسیب رسان به نان جداً ‏خودداری کنند.‏
توصیه ما به مردم عزیز استفاده از نان سبوس دار است و نان سنگک دارای درصد بالاتری از ‏سبوس می‌باشد که می‌تواند در پیشگیری از ابتلاء به سوء تغذیه و مشکلات گوارشی نقش بسزایی داشته باشند.‏
از مزایای نان‌های سبوس‌دار می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:
1- سبوس نان مانع جذب سریع قند و چربی به خون می‌شود.
2- سبوس باعث کنترل قند خون شده و برای افراد مبتلا به دیابت مفید است.
3- در نان سبوس دار، به طور میانگین دو برابر ویتامین، مواد معدنی و مواد فیبری نسبت به نان سفید وجود دارد.
4- مصرف نان سبوس دار 30 تا 40 درصد خطر ابتلا به بیماری قلبی –عروقی و گوارشی را کاهش می‌دهد.
5- نان سبوس‌دار منبع مناسبی از برخی مواد معدنی بود که در صورت انجام تخمیر کامل برای بدن قابل استفاده خواهند بود.
6- سبوس غنی از فیبر است که وجود آن در رژیم غذایی انسان بسیار مفید بوده و باعث تنظیم قند خون و کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 می‌شود.
7- سبوس به دلیل دارا بودن انواع فیبر، حملات قلب، اختلالات روده‌ای و سرطان‌های سینه، کولون، پروستات و رحم را کاهش می‌دهد.
8- ‌سبوس منبع بسیار مناسبی از فیبر، املاح و همچنین پتاسیم، منگنز، منیزیم، سلنیوم، فسفر، آهن و روی است.
9- سبوس منبع سیار مناسبی از ویتامین های B6، نیاسین، ریبوفلاوین، تیامین، فولات و پانتوتنیک اسید است.
10- سبوس به دلیل جذب آب زیاد با وجود آوردن احساس سیری در رژیم غذایی اثرات مثبتی را به همراه دارد.
11- سبوس باعث افزایش حرکات سیستم گوارشی باعث هضم غذا می‌شود و از یبوست جلوگیری می‌کند.
12- سبوس با کاهش جذب چربی موجب پایین آمدن چربی خون و کلسترول تام می‌شود.
13- سبوس گندم با دارابودن منبع فیتو استرولها سبب کاهش کلسترول بد تا میزان 10 درصد می گردد.
14- مزیت سبوس گندم نسبت به سایر منابع فیبری در عدم ایجاد طعم و مزه غیرطبیعی در نان است.
15- کاهش درصد سبوس‌گیری آرد باعث افزایش جذب آب و بهبود عطر و طعم نان می‌شود.
ایسنا  
 


کد مطلب: 12431

آدرس مطلب: https://shastoon.ir/report/12431/هرگز-نان-بدون-سبوس-نخورید

شستون
  https://shastoon.ir