800
۰

بازارهای قشم و بندرعباس مقصد نهایی قاچاقچیان کالا/ ورود زنان به عرصه قاچاق به بهانه گردشگری!

آنچه که این روزها داغ قاچاق کالا در هرمزگان را تازه می کند ورود مردم سایر نقاط کشور خصوصا زنان به این عرصه است که ابعاد فاجعه باری از معضلات اجتماعی را دامن می زند.
بازارهای قشم و بندرعباس مقصد نهایی قاچاقچیان کالا/ ورود زنان به عرصه قاچاق به بهانه گردشگری!
به گزارش شستون؛ واردات، صادارت و به صورت کلی تجارت بین المللی از مهم ترین شاخصه شهرهای بندری و ساحلی به شمار می رود از این رو برخی از بنادر به واسطه موقعیت منحصر به فرد  منطقه ای و زمینه دسترسی آسان به سایر نقاط دنیا بیش از پیش مورد توجه تجار و بازرگانان قرار می گیرد.
شهرستان بندرعباس از گذشته کانون توجه بازرگانان بوده و همیشه در امر اقتصاد خوش درخشیده و بالغ بر 60 درصد تجارت خارجی کشور از این استان رقم می خورد چه بسا اگر از این نقطه استرانژیک محروم بودیم شاید وضعیت اقتصادی کشور به گونه ای دیگر رقم می خورد و از درآمدهای کلان هرمزگان محروم بودیم از این رو هرمزگان همواره مورد توجه قاچاقچیان جهت انجام فعالیت های قاچاق بوده است.
هرچند دولت های وقت تلاش های بسیاری برای رونق و اقتصادی و جلب توجه سرمایه گذاران و فعالان اقتصادی بسیاری داشته اند اما این اقدامات چندان چشم گیر نبوده و آنگونه که انتظار می رود رشد اقتصادی درخور شان هرمزگان را رقم نزده است.

قاچاق کالامعضل دیرینه و نام آشنایی است که استان های بسیاری را درگیر خود کرده و قریب به اتفاق تولیدکنندگان داخلی ضربات سهمگینی را متحمل شده اند که استان هرمزگان به واسطه ایفای نقش ویژه در امر اقتصاد و واردات کالا بیش از سایر نقاط کشور در این زمینه متحمل آسیب و زیان است چه بسا جوانان و خانواده های بسیاری قربانی این تجارت شوم شده اند.
استان های هرمزگان و سیستان و بلوچستان بیشترین سهم کشور را در امر قاچاق دارند که جوانان استان هرمزگان به دلیل دارا بودن مرزهای آبی و نبود زمینه اشتغال مناسب به این سبک اقتصادی روی می آورده اند.
اما آنچه که این روزها داغ قاچاق در هرمزگان را تازه می کند ورود مردم سایر نقاط کشور به این عرصه است که ابعاد فاجعه باری از این معضل را دامن می زند که یکی از علل اصلی  قاچاق کالا، بیکاری است.
 توجه مسئولان اقتصادی و مقامات کشور بر این بعد از قاچاق است که موجب بیکاری جوانان شده و نابودی صنایع و تولید را بهمراه دارد اما این مساله که جوانان از سرناچاری و بیکاری وارد عرصه قاچاق می شوند کمتر مورد تاکید قرار گرفته است.

براین اساس هزاران جوان جویای کاری که عرصه ای برای فعالیت و اشتغال نمی یابند از سر ناچاری وارد بازار سیاه قاچاق می شوند تا بدین طریق زندگی خود را بگذرانند که این موضوع در استان تجاری هرمزگان به عینه مشهود است.
صدهها و چه بسا هزاران واحد تجاری در این استان پهناور هرمزگان برای کسب سودی بیشتر اجناس و کالاهای خود را به صورت زیر زمینی و قاچاق فراهم می کنند همچنین زمینه فعالیت بسیاری از فعالان این عرصه که از استان های همجوار وارد بندرعباس را می شوند هم فراهم می کنند.
در سالهای اخیر بازارهای شهرستان های بندرعباس و قشم که مملو از جنس های بی کیفیت خارجی و چینی است بسیاری را به این سرزمین می کشاند تا  کالاهای خارجی که از ابتدا به روش قاچاق وارد آب های کشور شده اند را از همین طریق وارد دیگر شهرها و استان ها کنند.
 

 
هجوم مسافرانی که برای تجارت سیاه وارد هرمزگان می شوند در نگاه اول هرچند زمینه ساز رونق گردشگری و تردد مسافر و رشد اقتصادی را دارد که تبعاتی زیانبار تر از عدم حضور چنین مسافرانی را برای استان و چه بسا برای اقتصاد کشور در بردارد.
قریب به اتفاق این مسافران را زنان و دختران جوانی را تشکیل می دهند که به صورت تیمی و گروهی وارد استان می شوند و مقصد نهایشان بازارهای قشم و بندرعباس است تا با کوله باری که اغلب پوشاک و لوازم آرایشی شامل می شود به دیار خود باز گردند.
در این میان هستند زنان ناآشنا و غریبه که با ورود به جزیره قشم و بندرعباس چهره گردشگری را تغییر دادند و پیامی های غیر فرهنگی و معضلات اجتماعی مانند تن فروشی را منتقل می کنند، چنانچه اگر با نگاهی متفاوت و ذره بینانه به اسکله مسافربری بنگری با تعداد قابل توجهی از این افراد مواجه خواهید شد که هدفشان از حضور در جزیره شگفتی ها تنها گردش و خرید کالا نیست بلکه با نیت تن فروشی وارد قشم می شوند و پس از گشت و گذار و کسب درآمد کثیف به شهرشان باز می گردند.

این معضل و مشکلات ناشی از حضور مسافرانی که ارمغانی جز مشکلات اجتماعی بهمراه ندارند داد امام جمعه قشم را در آورد تا در شورای فرهنگ عمومی شهرستان به صراحت اعلام کرد: در شهرستان قشم بواسطه آمار بالای طلاق، قاچاق کالا و مواد مخدر و مشروبات الکلی و موارد دیگر نظیر عفاف و حجاب  وضعیت فرهنگی زیاد مطلوب نیست. 
وی ادامه داد: بخش عمده ای از این ناهنجاری ها در سطح شهرستان مربوط به مهاجر پذیر بودن و مسافر پذیر بودن جزیره است که طبعا وضعیت فرهنگی قشم را نسبت با سایر نقاط کشور متغیر کرده است.
 
امام جمعه قشم افزود: این معضلات بر مردم قشم تحمیل شده است زیرا مردم منطقه با باورهای عمیق دینی و فرهنگ اصیل  خود زندگی می کنند و نقش زیادی در معضلات اجتماعی و فرهنگی ندارند.
 
منبع: دانا
سه شنبه ۲۸ شهريور ۱۳۹۶ ساعت ۱۲:۳۸
کد مطلب: 141
مرجع : شستون
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *