800
۰
رئیس مجمع نمایندگان سیستان و بلوچستان مطرح کرد؛

مرزهای خاکی سیستان و بلوچستان؛ فرصتی طلایی برای رونق اقتصاد/ بازار 300 میلیون نفری در همسایگی ایران، ظرفیتی که مغفول مانده است

ملک فاضلی گفت: مرزهای خاکی سیستان و بلوچستان فرصتی طلایی و بی نظیر است که در رونق اقتصاد عمق کشور می تواند تاثیرگذار باشد.
مرزهای خاکی سیستان و بلوچستان؛ فرصتی طلایی برای رونق اقتصاد/ بازار 300 میلیون نفری در همسایگی ایران، ظرفیتی که مغفول مانده است
به گزارش شستون؛ ملک فاضلی، رئیس مجمع نمایندگان سیستان و بلوچستان در گفت و گو با عصرهامون بیان کرد: سیستان و بلوچستان از هزار و سیصد کیلومتر مرز آبی و خاکی برخوردار است، اما بسیاری از مرزشینان این خطه از نظر معیشت و اشتغال با مشکل جدی مواجه هستند.
 
وی ادامه داد: با توجه به این مهم و به منظور جلوگیری از قاچاق سوخت، سپاه اقدام درست و خوبی را به نام طرح رزاق در مرزهای این استان آغاز و در برخی مناطق، مشکل اشتغال و معیشت مرزنشینان را به شکل دیگری ساماندهی کرده است.
 
 فاضلی اذعان کرد: می طلبد که مرزبانی نیز برنامه ای را ارائه دهد تا مرزنشینان با خیالت راحت بتوانند نسبت به جابه جایی کالا اقدام کنند و از مزایای مرز مستفیض شوند.
 
وی گفت: مرز همیشه یک فرصت است، اما گاهی می تواند تهدید هم باشد، اگر مرزنشین مرزداری می کند باید از مزایای آن منتفع شود که این مهم نه تنها برای آن ها مثمر خواهد بود بلکه تاثیراتی را در همه نقاط کشور به جای می گذارد.
 
نماینده مردم سراوان تاکید کرد: وقتی مرز را آباد کنیم، این گونه نیست که نتیجه آن فقط در جوار مرز دیده شود، بلکه آبادانی به عمق کشور تسری پیدا می کند، بنابراین باید گمرک درست و فراگیر به گونه ای که عام جامعه بتوانند از این فرصت استفاده کنند و در انحصار یک یا 2 نفر نباشد از ملزومات مرزهای خاکی سیستان و بلوچستان است.
 
وی ادامه داد: خاصیت مرز خاصی این است که عده زیادی می توانند از آن تردد و نسبت به جابه جایی کالا اقدام کنند، اما مرز آبی حالت بارانداز دارد و کل کشور حتی در سطح بین الملل می‌توانند از آن سود ببرند.
 
فاضلی با بیان این که جامعه مرزنشین و به خصوص همسایگان از مرز خاکی سود می‌برند و قشر ضعیف به قشر متوسط تبدیل می شود، اضافه کرد: مرز خاکی فوق العاده می تواند کارساز باشد به شرط اینکه برنامه‌های کارساز بودن این نوع مرز را فراهم کنیم.
 
وی گفت: از زابل تا چابهار از مرز خاکی مناسبی برخوردار هستیم و آن سوی مرز نیز نزدیک به ۳۰۰ میلیون نفر در کشورهای افغانستان و پاکستان نیازمند تجارت با ما هستند که اگر از این مرز به خوبی استفاده شود، نه تنها بهترین شرایط برای مرزنشینان فراهم می شود، بلکه منافع زیادی را برای کشور به همراه خواهد داشت.

انتهای پیام/ 
 
پنجشنبه ۲۷ شهريور ۱۳۹۹ ساعت ۰۹:۲۲
کد مطلب: 20253
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *