وقتی متقلبان، سلامت مردم را فدای منفعت طلبی خود می کنند/نیشِ عسل تقلبی بر پیکره نیمه جان صنعت زنبورداری
حجم بالای عسل تقلبی و غیراستاندارند در بازار علاوه بر این که بر صنعت نیمه جان زنبورداری ضربه می زند، تهدیدی جدی برای سلامت خانواده هاست.
به گزارش
شستون؛ به نقل از
عصرهامون؛ سال هاست، شهدی شیرین با اثری مخرب، در فروشگاه و مغازه های مختلف خودنمایی می کند و این روزها به بهانه شیوع کرونا و توصیه کارشناسان تغذیه برای استفاده از عسل در تقویت سیستم ایمنی، بازارش داغ شده است.
معضلی که بدون تردید ضربه ای مهلک بر پیکره صنعت زنبور داری کشور وارد می کند و به دلیل پایین بودن قیمتش، باعث می شود که عسل با کیفیت مشتری های کمتری داشته باشد، چراکه بدون تردید در این شرایط اقتصادی خیلی ها به دنبال ارزان خریدن هستند، اما غافل از این که ممکن است به بهای سلامتی شان تمام شود.
مشکلات اقتصادی ناشی از مدیریت ضعیف
حمید عرفانی فر، یکی از کارشناسان اقتصادی در این باره به خبرنگار ما گفت: تولید عسل تقلبی به روش های مختلف انجام می شود و از آنجایی که در شرایط فعلی اقتصادی، ناشی از مدیریت ضعیف، مردم گرفتار مشکلات معیشتی هستند، خیلی ها به اجبار سراغ این گونه تولیدات می روند، چراکه با قیمت پایین تری عرضه می شود.
وی با بیان این که وقتی تقاضا زیاد باشد، بدون تردید عرضه نیز رونق پیدا می کند، افزود: برای هر کالا در بازار رقیب وجود دارد، مردم هم وقتی یک محصول با برندهای مختلف را در بازار مشاهده می کنند، بعد از بررسی همه جوانب آن، مهم ترین چیزی که برایشان اهمیت دارد، قیمت است تا بتوانند متناسب با بودجه شان خرید کنند.
این کارشناس اضافه کرد: از سویی هم تولیدکنندگان عسل مرغوب تولیداتشان را تحت تاثیر شرایط اقتصادی موجود و در بازار عرضه و نرخ گذاری می کنند که در این شرایط برنده رقابت، رقبایی هستند که هدفشان سودآوری صرف است.
وی با اشاره به قابلیت های کشور در تولید عسل مرغوب، افزود: در شرایط اقتصادی ضعیف و با وجود بازار رقابتی، تولیدکنندگان عسل بی کیفیت یا تقلبی در بازار برای خود جایگاه پیدا می کنند که بدون تردید این اتفاق در صورت تداوم می تواند بر تولیدات عسل با کیفیت و استاندارد و صنعت زنبور داری ضربه بزند.
نحوه تولید عسل تقلبی
اما از ضربه های عسل تقلبی به تولیدکنندگان این محصول که بگذریم، استفاده از این نوع ماده غذایی تهدیدی جدی برای سلامت محسوب می شود، که در همین راستا مسعود فیروزکوهی، کارشناس مسائل تغذیه نیز به خبرنگار ما گفت: عسل تقلبی با استفاده از آب، شکر و آب لیمو و جوشاندن آن، ماده غلیظ و شیرین تهیه می شود که با افزودن کمی موم طبیعی یا موم مصنوعی و اسانس های مختلف، آن را به عنوان عسل اصل می فروشند، این ماده غلیظ را حتی گاهی روی موم و قفسههای کندو اضافه می کنند و در کندو میگذارند و در کنار جاده ها به نام عسل طبیعی عرضه کنند.
به گفته وی، گاهی از شربت ذرت به عسل طبیعی می افزایند تا قیمت آن ارزانتر تمام شود، اما به قیمت عسل طبیعی عرضه می کنند، افزودن قند فروکتوز به این ترکیب باعث تاخیر در شکرک زدن عسل های تقلبی می شود.