800
۰
نودو‌پنجمین «عصرانه ادبی فارس» برگزار شد

پاسداشت برای ژان وال‌ژان فعالیت‌های فرهنگی/ کاظمی: در شهرستان من «فرهنگسرا» به «دادسرا» تبدیل شده است

جعفر کاظمی گفت: من از شهرستانی هستم که فرهنگسرا ندارد و تنها فرهنگسرای آنجا نیز مدتی است به دادسرا تبدیل شده است. من در شهرستان خود تاکنون سینما نرفتم چون اساساً سالن سینما ندارد.
پاسداشت برای ژان وال‌ژان فعالیت‌های فرهنگی/ کاظمی: در شهرستان من «فرهنگسرا» به «دادسرا» تبدیل شده است
به گزارش شستون، به نقل از خبرگزاری فارس، نود و پنجمین «عصرانه ادبی فارس» ویژه پاسداشت جعفر کاظمی عصر روز گذشته در این خبرگزاری برگزار شد.
*پاسداشت برای یک روحیه
رحیم مخدومی با اشاره به این مراسم، گفت: به اعتقاد من پاسداشت جعفر کاظمی پاسداشت یک روحیه است. روحیه جهادی که پیوسته دنبال بار به زمین مانده است. امروز اگر شما در میان میهمانان نگاه کنید شخصیت‌های متفاوتی می‌بینید که این دارای پیام است. کاظمی برایش مهم نبوده کجا کار بر زمین مانده بلکه برایش تنها کار روی زمین مانده مهم بوده است که این روحیه مختص بچه‌های دهه 60 است.

وی افزود: وقتی سخن از آتش به اختیار می‌شود منظور همین روحیه است. این روحیه برای کسانی که اهل وادادگی، سکوت و انفعال هستند قابل تحمل نیست و سعی می‌کنند افرادی با این روحیه را ساکت کنند. این مراسم پاسداشت روحیه آتش به اختیاری است آن هم نه با آن تعبیری که می‌خواهد این روحیه را با خشونت‌طلبی معنا کند بلکه معنای اصلی آن فعالیت بدون چشم‌داشت است. 
*نویسنده و بازیگر
محمدتقی رودگر با اشاره به شخصیت جعفر کاظمی، گفت: او دانشجوی دانش‌سرای تربیت معلم بود و من آنجا کارمند بودم و این اولین زمینه برای آشنایی من با او بود. انجمن نمایش ورامین در حال شکل‌گیری بود و در استان تهران ورامین برای کار پیشقدم شده بود و نمایشی را با نام «اسب سفید» با همکاری آقای کاظمی روی صحنه بردیم. گروه نمایش با نام چکاوک آغاز به کار کرد که این مربوط به سال‌های آغازین دهه 70 است که مسئولیت گروه بر عهده من بود اما پس از آن گروه با همکاری رحیم مخدومی به نام عاشوراییان تغییر نام داد و ثبت کشوری شد.
وی افزود: آقای کاظمی همزمان که بازیگر خوبی بود نویسنده خوبی نیز محسوب می‌شد، مهر و محبتی که میان بچه‌های گروه بود به واسطه آقای مخدومی شکل گرفته بود و آقای کاظمی نیز شاگرد خوبی برای آقای مخدومی و استاد خوبی برای دیگران بود. 
*آثار کاظمی میراث روزهای دفاع را زنده کرده
زمانی‌افشار عضو شورای شهر قرچک در بخشی از این مراسم، گفت: جعفر کاظمی که از افتخارات کشور در عرصه فرهنگ محسوب می‌شود در شهرستان قرچک زندگی می‌کند و ما با او مراوده داریم. او از شخصیت‌های فرهنگی منطقه است و ‌آثار او در اختیار نسل‌های بعدی قرار خواهد گرفت و اگر این آثار نباشد کسی از گذشته این سرزمین باخبر نمی‌شود و او میراث روزهای دفاع را در آثارش زنده کرده است.

*ژان وال‌ژان فعالیت‌های فرهنگی
قاسمی از همکاران جعفر کاظمی در آموزش و پرورش با اشاره به ویژگی‌های شخصیتی وی، گفت: او از نظر ما عین حُسن است او دارای ویژگی‌های خاصی است که یکی از آنها روحیه بسیجی بودن است. هر جا کاری روی زمین مانده باشد مانند ژان‌وال‌ژان شانه زیر کار می‌دهد و کار را جلو می‌برد که این ناشی از روحیه بسیجی او است.

وی افزود: او سر آرمان و اعتقادش ایستاده و این خوب است در معلمی کاظمی نمونه یک فرد مؤمن و پرکار است و روز به روز شاهد پخته‌تر شدن قلم او هستیم. کاظمی مرد خانواده است و این ویژگی‌ مهمی محسوب می‌شود و همیشه امورات خانه برایش اولویت داشته است. او نویسنده‌ای است که همواره قلمش دستش است و این ویژگی خوبی است که دارد و در نوشتن لکنت ندارد. 
*بیش از 30 سال فعالیت فرهنگی
مهدی خدادادی از نویسنده‌های جوان ورامینی در بخشی از این مراسم، گفت: سالی که من متولد شدم(سال 65) آقای کاظمی نمایشی روی صحنه داشته و این به من اجازه نمی‌دهد که در مورد او حرفی بزنم. او دارای شخصیت ویژه‌ای است که در دومین دیدار هر کسی با او حس قرابت پیدا می‌کند.

*شاگر، همکار و معلم
حسنی در بخش دیگری از این مراسم، گفت: سابقه آشنایی من با جعفر کاظمی به سال‌هایی بازمی‌گردد که در دبیرستان شهید رجایی شاگرد من بود در آن دوران در مناسبت‌هایی مانند دهه فجر تمام کارها به عهده او بود و همواره فعالیت می‌کرد.

وی افزود: در دورانی هم که در آموزش و پرورش همکار ما بود ما از ذوق هنری و سرشار او استفاده می‌کردیم و منشأ خیر و برکت بسیاری برای آموزش و پرورش و دانش‌آموزان منطقه قرچک بوده است.
*از شهرستانی هستم که فرهنگسرای آن تبدیل به دادسرا شده است
جعفر کاظمی در پایان نود و پنجمین عصرانه ادبی فارس ضمن تشکر از شرکت‌کنندگان و برگزارکنندگان این مراسم، گفت: سال 65 یا 66 در جبهه با آقای مخدومی روبه‌رو شدم بعد از جنگ نیز کتاب او به دستم رسید و جذب قلم او شدم و از آن روز تاکنون توفیق شاگردی او را پیدا کردم و نوشتن را زیرنظر او ادامه دادم.

وی افزود: اولین نمایش‌ شخصیت‌محور در کشور را با نام رویای زینب خواهد آمد با محوریت یک شخصیت شهید مدافع حرم سال گذشته روی صحنه بردیم که با استقبال پرشور مخاطبان روبه‌رو شد. 
کاظمی در بخش دیگری از سخنانش به مسأله محرومیت در شهرستان قرچک اشاره کرد و گفت: من از شهرستانی هستم که فرهنگسرا ندارد و تنها فرهنگسرای آنجا نیز مدتی است به دادسرا تبدیل شده است. من در شهرستان خودم تاکنون سینما نرفتم چون اساساً سالن سینما ندارد حتی سالن تئاتر نیز ندارد و از این حیث شهرستان ما فاقد زیرساخت‌های فرهنگی است. در دی ماه 93 استاندار تهران در جلسه‌ای که در قرچک تشکیل شده بود گفتند یا چیزی در این جلسه مصوب نمی‌شود یا اگر شد حتماً اجرا می‌شود و در آن جلسه مصوب شد که یک مجتمع فرهنگی با کاربری‌های گوناگون ساخته شود اما این روزها شاهدیم که عمر دولت یازدهم به پایان رسیده اما خبری از آن مصوبه نیست. 

او در بخش پایانی سخنانش با اشاره به کتاب «پنجه در پنجه رئیس‌جمهور»، گفت: این کتاب سرگذشت شهید سیدمجتبی هاشمی است وقتی زندگی‌نامه او را می‌خواندم به نظرم رسید زندگی پرفراز و فرودی داشته که ظرفیت‌های فراوانی برای نگارش دارد و همین سبب شد که دست به کار نگارش این کتاب شوم.
انتهای پیام/
دوشنبه ۹ مرداد ۱۳۹۶ ساعت ۱۱:۵۰
کد مطلب: 7
مرجع : شستون
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *