مسعود فیروکوهی گفت: در خرید شیرینی و آجیل عید فطر لازم است به نکاتی توجه شود تا از عوارض خوردن از آن درامان بمانید.
به گزارش
شستون؛ به نقل از
عصرهامون؛ عید سعید فطر، خجسته روز شکفتن دوباره انسان در راه است، عیدی که تحفه خداوند متعال به مؤمنانی است که با روزه داری به تهذیب و تزکیه نفس و غبارروبی خانه دل پرداختند.
روزی که مسلمانان جهان آن را جشن می گیرند و با شیرینی و آجیل پذیرای مهمان هایشان می شوند، مواد غذایی که اگر به سلامت آن توجه نشود شاید مشکلاتی را برای افراد به وجود آورد و شیرینی عید را به کامشان تلخ کند.
با توجه به این مهم نیاز است نکاتی در این خصوص اطلاع رسانی شود تا مردم در خرید شیرینی و آجیل عید به آن دقت کنند و سلامتشان به خطر نیفتند.
شیرینی های خشک تهیه کنید
مسعود فیروزکوهی، کارشناس تغذیه دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در این باره به خبرنگار ما گفت: شیرنی عید را باید به لحاظ نکاتی، چند روز قبل تهیه کرد، زیرا هر چه به عید نزدیک تر شویم، قنادی ها شلوغ تر شده و به دلیل حجم بالای تولید، احتمال کاهش کیفیت وجود دارد.
وی ادامه داد: سعی داشته باشید که در این ایام از شیرینی های خشک تهیه کنید، همچنین نوع خشک کوچک بر شیرینی های بزرگ ارجح است، تولیدات برخی شهرها به همین دلیل مطلوب هستند که نوع یزدی، بیرجندی و برنجی کرمانشاهی از جمله آن است.
به گفته فیروزکوهی، شیرینی های تر و خامه ای یا چرب به هیچ وجه برای ایام عید مناسب نیستند، بنابراین از خرید این نوع پرهیز کنید. شیرینی باید تازه و در بسته بندی مناسب باشد، در مورد شیرینی های خشک کم چرب، تازه به معنای تهیه شده در هفته جاری است و نه امروز.
وی افزود: شیرینی هایی مثل کیک که برای ور آمدن از جوش شیرین و بیکینگ پودر استفاده می شود، نباید در درجه اول توجه قرار گیرد، بلکه محصولات فاقد این ترکیبات ارجح هستند.
از شیرینی فاقد رنگ استفاده کنید
این کارشناس اضافه کرد: در خرید شیرینی از انواع فاقد رنگ استفاده کنید، مگر این که از کاکائو، زعفران، ادویه یا سبزیجات برای ایجاد رنگ متنوع استفاده شده باشد، زیرا رنگ های شیمیایی حتی اگر از نوع مجاز باشد سلامتی را تهدید می کند.
وی با بیان این که شیرینی را هنگام خرید به لحاظ رنگ، بو، طعم و مزه، عدم وجود آفت بررسی کنید، افزود: از خرید شیرینی هایی که با خوردن آن احساس جمع شدن دهان به شما دست می دهد، اجتناب کنید اگر مصرف بیکینگ پودر در کالای تولیدی زیاد باشد، این حس به شما دست می دهد.
فیروزکوهی ادامه داد: بهتر است شیرینی روکش شکری، رنگی و کرمی نداشته باشد تا قندهای ساده کمتر بوده یا فساد دیرتر اتفاق افتد، در این میان نوع نخودچی و برنجی برای کودکان و نوجوانان گزینه مطلوبی هستند، اما اگر شکر زیادی داشته باشند، اغلب موجب یبوست می شوند.
وی ادامه داد: بسیاری از شیرینی های محلی مثل کلوچه های سیستانی و کلمپه کرمانی حاوی حداقل شکر و همراه با خرما و ادویه هایی مثل زیره، از بهترین انواع شیرینی هستند.
این کارشناس تغذیه افزود: تا حد امکان از خرید تافی، آبنبات، شکر پنیر و پاستیل های شکری اجتناب کنید، این محصولات از ترکیب اسانس، شکر و رنگ های شیمیایی تشکیل شده اند و هیچ فایده ای جز افزایش کالری بدن ندارند.
وی گفت: اگر قصد خرید گز دارید حتما انواع پر مغز و کم شیرین یا رژیمی را که اغلب از قندهای طبیعی ضعیف شده ای چون مانیتول، سوربیتول، ایزومالت و استویا تهیه شده اند، انتخاب کنید، این قندها برای تجزیه نیاز به انسولین ندارند و به تدریج و به میزان کم، قند خون را بالا می برند، توجه داشته باشد، هر نوع گزی را که فروشنده ادعا کرد رژیمی است، نخرید و مشخصات مندرج روی بسته بندی محصول را مطالعه و به نشانگر آن به خصوص در مورد قند توجه کنید.
فیروزکوهی اضافه کرد: توصیه می کنیم اگر شرایط اقتصادی مردم اجازه می دهد، همیشه سراغ محصولات معتبر بروند و اگر وضعیت درآمدی اجازه نمی دهد، از خیر مصرف محصولات ارزان ولی بی کیفیت یا تقلبی بگذرند.