800
۰

سودآوری از درختان زیتون درسیستان وبلوچستان/برداشت سالانه 20 تن محصول از کشت 500 نهال در دانشگاه زابل

رئیس دانشگاه زابل از کشت بیش از ٥٠٠ درخت زیتون در مجتمع آموزشی و تحقیقاتی دانشگاه زابل خبر داد و گفت: سالانه 20 تن محصول برداشت و روانه بازار مصرف می شود.
سودآوری از درختان زیتون درسیستان وبلوچستان/برداشت سالانه 20 تن محصول از کشت 500 نهال در دانشگاه زابل
به گزارش شستون؛ به نقل از عصرهامون، صنعت کشاورزی سیستان و بلوچستان در حالی سالیان گذشته زبان زد بسیاری از شهرها بوده است که گندم یکی از مهمترین محصولات شمال این استان به شمار رفته و باعث شده بود تا از سیستان به عنوان انبار غله ایران یاد شود.

با آغاز تغییرات جوی در استان، و خشک شدن تالاب بین المللی هامون اما صنعت کشاورزی در سیستان کمرنگ تر از گذشته شد، به طوری که، بسیاری از شهرهای این منطقه به طور کل دیگر کشاورزی را رها کرده اند.

اما آب و هوای مناسب منطقه سیستان، زمینه ساز رشد بسیاری از درختان از جمله درخت زیتون است، این درخت که با استقامت مثال زدنی همچون درخت گز، مشهور است در سیستان می تواند پر ثمر باشد.

این بار علم به کمک صنعت کشاورزی آمده است و در دانشگاه زابل، یکی از بزرگترین، پروژه های برداشت زیتون از نهالستان این دانشگاه آغاز شده است.
 

موسی بهلولی رییس دانشگاه زابل در این خصوص به خبرنگار ما گفت: در ۱۰ سال اخیر بیش از ٥٠٠ درخت زیتون در مجتمع آموزشی و تحقیقاتی دانشگاه زابل واقع در چاه نیمه کشت شده است.

بهلولی افزود: دانشگاه زابل در کنار ایجاد باغ های زیتون، یک نهالستان ایجاد کرده است و گونه های زیتون سازگار با منطقه را نیز تولید می کند.

وی ادامه داد: شمار زیادی از درختان زیتون دانشگاه به مرحله باردهی رسیده اند و با توجه به برداشت سالانه ٢٠ تن زیتون از درختان دانشگاه، خط تولید روغن زیتون نیز در این دانشگاه ایجاد شده است.
 

رییس دانشگاه زابل تصریح کرد: درخت زیتون با شرایط آب و هوایی شهرستان زابل بسیار سازگار بوده و از مقاومت خوبی برخوردار است بنابراین از آن می توان به عنوان یک محصول استراتژیک با درآمدزایی بالا یاد کرد.

انتهای پیام/
يکشنبه ۲۹ مهر ۱۳۹۷ ساعت ۰۸:۴۶
کد مطلب: 12188
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *